Черен списък на букмейкърите

В списъка по-долу ще намерите сайтове на оператори, които препоръчваме да избягвате. Те имат проблеми с клиенти и мамят:

Toals
 • Reputable Bookmaker
 • Convenient Cash-out feature
 • Virtual Sports
 • Mobile App for iOS
18+ T&C apply | begambleaware.org | gamstop.co.uk | Play Responsibly

Какво представляват букмейкърите в черния списък?

Онлайн операторите, които сме подбрали в този списък, са доказани като нерегламентирани и фалшиви. Съветваме ви да избягвате тези сайтове за залози. Причината те да попаднат в този списък е, че се опитват да мамят играчите си. Повечето от тези сайтове се появяват в Интернет за кратко време, събират доста регистрации и изчезват без да уведомят играчите си и без да им върнат парите.

В по-голямата част от случаите, въпросните оператори се представят без абсолютно никакъв лиценз. Важно е да избирате букмейкъри с лиценз, които имат гаранция, че са регулирани. По този начин играчите разполагат с по-високо ниво на защита и има към кого да се обърнат при евентуален проблем.

Букмейкърите в черния списък се наричат още “scam” букмейкъри. Познати са с това прозвище, понеже целта при тях е да измамят клиентите, които наберат. Най-често ги лъжат с изплащането на суми, верифицирането на акаунт, приемането на залози и раздаване на печалби. Твърде вероятно е да попаднете и на букмейкър с лъжливи бонуси, чиито условия са неизпълними.


Какви са признаците за непрепоръчителен букмейкър?

За да ви бъдем максимално полезни в откриването на непрепоръчителен онлайн букмейкър, подбрахме различни признаци, според които да го определите. Съвкупността от всички тези фактори е почти сигурна гаранция, че конкретният сайт за залози е фалшив.

Локация

Обърнете внимание къде е базирана централата на конкретния букмейкър. В повечето случаи централите се намират в държави, от които компаниите имат лиценз. Ако липсва адрес на компанията, това не говори добре за нея.

Нереални бонуси

Измамните букмейкъри споделят практиката да предлагат нереално високи бонус суми за своите клиенти, като по този начин целят да ги привлекат като регистрирани играчи. Идеята е да накарат потребителите да депозират малко пари, а в замяна им обещават няколко пъти по-високи бонус суми. В повечето случаи обаче, правилата на бонусите са така подбрани, че клиентите не могат да ги усвоят.

Оплаквания от играчи

Поредният признак, който ще ви покаже, че един букмейкър се опитва да ви мами е, когато за него има само отрицателни мнения в Интернет. Имайте предвид, че такива отзиви се срещат и за лицензирани оператори, но когато една компания няма лиценз и получава негативни мнения, по-добре я подминете.

Смяна на адреса на уебсайта

Много от фалшивите онлайн букмейкъри всъщност се управляват от едни и същи хора, които единствено сменят името на оператора и правят леки промени по дизайна на сайта. Целта им обаче е една и съща, а именно да измамят клиентите си.

Фалшив или изтекъл лиценз

Има онлайн букмейкъри, които все пак пишат в сайта си, че разполагат с лиценз от конкретна държава. Реномираните оператори поставят и линк към сайта на регулатора, с който всеки посетител може да провери докога е валиден получения лиценз. Лицензите имат и конкретен номер, така че лесно могат се проверят при регулатора. Някои от scam букмейкърите изписват нереален номер или поддържат изтекъл лиценз.

Слаба поддръжка на клиенти

Всички сериозни онлайн букмейкъри се стремят да осигурят максимално добра поддръжка за своите клиенти. Това става посредством отдела за обслужване на клиенти. Ако при даден букмейкър не получавате отговор от него по никакви канали, твърде вероятно е такъв изобщо да не съществува или да е настроен да изпраща единствено автоматизирани отговори.

Сайтове, които работят бавно

Технологиите в последно време напреднаха доста, така че букмейкърските сайтове стават все по-лесни за изпълнение и работа. При някои от фалшивите онлайн оператори се наблюдават бавни и тежки платформи, които не зареждат добре.

Използване на незащитена връзка

Още един фактор за нерегламентиран онлайн букмейкър е липсата на SSL криптирана връзка при използването на уебсайта. Добре е да се оглеждате за такава, понеже сигурността на вашите данни може да се окаже под въпрос.


Кои са най-често срещаните действия от букмейкърите в черния списък?

След като разгледахме основните характеристики и признаци, по които да разпознаете фалшиви сайтове за залози, нека преминем и към извършваните от тях действия. Често пъти scam операторите използват едни и същи похвати, за да измамят своите клиенти. Ето и кои са най-често срещаните от тях:

 • Отказват плащания на печалби
  Възможно е да си създадете акаунт в сайта на даден букмейкър, да верифицирате акаунта си, да спечелите пари и да заявите изплащане на печалбата. При сериозните букмейкъри ще получите сумата си най-късно до няколко дни. При операторите в черния списък обаче изобщо няма да получите сумата. Има варианти, при които ще получите съобщение от тях, че тя е изпратена, но така и няма да се появи в личната ви сметка. Друг вариант е просто да откажат плащането без основателна причина.
 • Не приемат определени залози
  Фалшивите онлайн букмейкъри споделят практиката да не приемат определени залози, които на пръв поглед няма причина да не потвърдят. Просто ще ви изпратят съобщение, че не може да заложите в момента, че пазарът е блокиран или пък ще може да направите залог, но само с определена от тях сума.
 • Мамят с бонусите
  Сред най-често срещаните измами на фалшивите букмейкъри е предлагането на нереални бонус оферти. Това най-често се прави при промоциите за нови играчи. Целта е потребителят да се регистрира в сайта, да направи депозит, след което му се дава виртуалния бонус. От този момент нататък обаче, шансът бонус сумата да се превърне в изтегляема е минимален. Също както и играчът да изтегли обратно депозита си.
 • Затварят акаунти без основание
  Ако попаднете на фалшив букмейкър, твърде вероятно е да въведете данните си за логин в акаунта и да установите, че такъв профил не съществува. Това означава, че той е изтрит и цялата наличност по него е загубена за вас. По всяка вероятност няма да може да създадете и нова сметка със същите данни, но и едва ли някой би повторил такава грешка.

Какво да предприемем, ако попаднем на измама от букмейкър?

Ако имате нещастието да се регистрирате и да играете в сайт за залози, който се окаже фалшив, все пак може да предприемете някои действия. Съветваме ви предварително да проучите конкретния сайт, още преди да създадете сметка, но ако все пак сте стигнали до този момент, може да опитате някои от следните действия:

 • Опитайте се да говорите с поддръжката – свържете се с отдела по поддръжка на клиенти към букмейкъра, ако изобщо има такъв. Попитайте ги какво се случва със сметката и парите ви. Изискайте незабавно изплащане на баланса по вашата сметка.
 • Свържете се с комисия по хазарта – въпреки че измамният букмейкър няма да разполага с лиценз в съответната държава, все пак се допитайте до контролния орган. Ако той успее да ви помогне по някакъв начин в разрешаването на проблема, това би било добре. В повечето случаи обаче това не се получава, защото хазартните комисии отговарят главно за букмейкърите с лиценз.
 • Свържете се с агенция за защита на потребителите – друг начин за справяне с проблема е да се свържете с агенция за защита на потребителите. Като такъв на конкретния сайт, вие може да изкажете своя проблем и да изложите своите доводи за разрешаването му. Има организации специално за хазартния сектор, така че може да се обърнете и към тях.
 • Свържете се с нас – ние винаги сме насреща, когато се нуждаете от помощ в тази насока. Ще се опитаме да ви помогнем в разрешаването на проблема или най-малкото да ви насочим към правилния път, за да се справите.

FAQ

Как да разпознаем букмейкър, който се опитва да ни измами?

Кои сайтове за залози да избягваме?

Има ли кой да ми помогне, ако попадна на “scam” букмейкър?

Сравни букмейкъри
Свържете се с други играчи! Редовните читатели на Nostabet.com посещават сайта ни заради многото качествени спортни прогнози, които се качват непосредствено преди всяка важна среща. Друг плюс е, че тук вие ще попаднете на информация относно най-новите бонуси и промоции, достъпни за играчи от България. Вижте и списък са най-добрите сайтове за залози, които са лицензирани и където може да се регистрирате безпроблемно.
Поддръжка и връзка Екипът на Nostrabet.com е положил усилия да предостави всички важни контакти за връзка с екипа за поддръжка в ревютата за букмейкърите, поместени на сайта. Разбира се, ако предпочитате да се свържете директно с нас за съвет, оплакване или въпроси, винаги може да ни пратите имейл, на който ще отговорим бързо и професионално.
Рейтинги на букмейкъри Именно тук залагащите ще намерят откровени потребителски мнения за най-популярните букмейкъри в България. Освен това, самите вие може да споделите впечатленията си от сайтовете, на които сте залагали. Дайте обективен рейтинг за водещите букмейкъри, базиран на тяхната репутация и вашето лично мнение.