Борси за залози

Много от залагащите онлайн предпочитат да го правят в борсите за залози (т.нар. Betting Exchange). В следващата класация може да се запознаете с най-добрите борси за спортни залози:

Най-популярен
Бонус
260 лв.
Betting Exchange
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Бонус
200 лв.
Betting Exchange
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Бонус
€130
Betting Exchange
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Бонус
8.75 BTC
Betting Exchange
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Бонус
€100
Betting Exchange
18+ T&C apply | begambleaware.org | Play Responsibly

Какво представляват борсите за спортни залози?

Спортните борси за залози представляват платформи, в които играчите имат възможност да залагат един срещу друг. По този начин те изключват влиянието на букмейкъра, като самите те имат възможността да влязат в тази роля. Печалбата на букмейкъра в случая идва от малка комисионна, която се взема от всеки печеливш залог. Ако вашият залог загуби, няма да плащате нищо. Ако обаче спечели, част от печалбата ви отива за букмейкъра.

При спортните борси вие може да влезете в ролята на букмейкър или обикновен залагащ. Платформата ви дава възможност да предложите коефициент за определен пазар – “BACK” или да посрещнете конкретен залог – “LAY”. С други думи, имате възможност да извършите залог “ЗА” конкретно събитие да се случи и залог “СРЕЩУ”, т.е. събитието да не се случи.

Всеки един потребител в борсата за спортни залози има възможност да предлага коефициенти, т.е. да влиза в ролята на букмейкър. По този начин в борсите за залози могат да се намерят доста по-високи коефициенти в сравнение със същите маркети при букмейкърите с фиксирани ставки. Важното уточнение тук е, че всеки един предложен коефициент трябва да бъде посрещнат от друг играч, за да може и двата залога да бъдат активни. Това са основите на идеята зад това как работят спортните борси за залози, а повече може да прочетете в сайта ни. Именно заради това, че са по-различни и позволяват повече гъвкавост при коефициентите, доста залагащи се спират на спортните борси.


Лицензират ли се букмейкърските борси?

Да, разбира се, че борсите за спортни залози са обект на лицензиране от контролните органи. Най-малкото, те биха желали да имат лиценз, за да се представят като достатъчно достоверни пред играчите. В някои случаи спортните борси за залози са част от портфолиото с предложения на букмейкърските къщи. Това ще рече, че в един сайт те предлагат както борса за залози, така и стандартни пазари с коефициенти. В тази ситуацията компанията се нуждае от един лиценз за двата типа предложения.

В Интернет съществуват и борси, които представляват индивидуални системи за търгуване на залози между играчите. Те също подлежат на лицензиране, като лицензите се издават от добре познатите регулатори на местно или международно ниво.


Как да изберем подходяща борса за залагания?

Борсите за спортни залози са доста непознати за много от залагащите онлайн. Това е така, понеже не всички разбират тяхната същност и начин на функциониране. Истината обаче е, че те не са чак толкова сложни за научаване. Ако все пак решите да се спрете на спортна борса, добре е да обърнете внимание на някои характеристики, с които да определите дали тя си заслужава:

Налични пазари за залог

Препоръчваме ви да потърсите спортна борса за залози, която предоставя множество опции за залози. По този начин ще може да разнообразявате своите прогнози, а не само да залагате на популярните събития и основните маркети.

Възможност за залози на живо

Добре е спортната борса да предлага и опции за залози на живо. Има такива спортни борси, а залозите в реално време отварят доста възможности, така че си заслужава да изберете сайт с подобна секция.

Стабилна платформа

Важно е да обърнете внимание на самата платформа за търгуване на коефициенти и колко надеждна е тя. Добре е да проучите мнения от други играчи в нея и да прочетете някое обстойно ревю за предложенията ѝ.

Повече играчи

Изключително важно е да намерите борса за залози с голям брой играчи. Това увеличава шанса предложените от вас залози на конкретни коефициенти да бъдат посрещнати. В противен случай, ако на борсата се подвизават малък брой участници, много от залозите ще останат непосрещнати.

Ниска комисиона

Другият важен фактор при избора на борса за спортни залози е ниската комисионна. Все пак това е определящият фактор, когато става дума за вашата печалба. Ако борсата взима прекалено голяма такса от залога ви, може да не си заслужава да поставяте залозите си при нея и да се насочите към друг сайт. Колкото по-нисък е процентът комисионна, толкова по-големи ще бъдат печалбите от залозите ви.

Заложете на доказаните брандове

Препоръчваме ви да се спрете на доказаните имена в сферата на спортните борси за залагания, които може да намерите в таблицата по-горе.


FAQ

Кой определя коефициентите в спортните борси за залози?

Ще ми лимитират ли акаунта в борса за залози?

Защо платформите налагат комисиона върху печалбите в борсата?

Сравни букмейкъри
Свържете се с други играчи! Редовните читатели на Nostabet.com посещават сайта ни заради многото качествени спортни прогнози, които се качват непосредствено преди всяка важна среща. Друг плюс е, че тук вие ще попаднете на информация относно най-новите бонуси и промоции, достъпни за играчи от България. Вижте и списък са най-добрите сайтове за залози, които са лицензирани и където може да се регистрирате безпроблемно.
Поддръжка и връзка Екипът на Nostrabet.com е положил усилия да предостави всички важни контакти за връзка с екипа за поддръжка в ревютата за букмейкърите, поместени на сайта. Разбира се, ако предпочитате да се свържете директно с нас за съвет, оплакване или въпроси, винаги може да ни пратите имейл, на който ще отговорим бързо и професионално.
Рейтинги на букмейкъри Именно тук залагащите ще намерят откровени потребителски мнения за най-популярните букмейкъри в България. Освен това, самите вие може да споделите впечатленията си от сайтовете, на които сте залагали. Дайте обективен рейтинг за водещите букмейкъри, базиран на тяхната репутация и вашето лично мнение.