Букмейкъри без лиценз

В Интернет могат да се срещнат онлайн букмейкъри, които нямат лиценз от комисията по хазарта на България, но приемат играчи от страната ни. В следващата класация може да разгледате такива букмейкъри, които все пак притежават лиценз от други държави.

Какво означава букмейкър без лиценз? Наистина ли не е регулиран?

Букмейкър без лиценз най-вече се отнася до тези сайтове за залози, които не разполагат с лиценз от съответната държава. В случая, нелицензираните букмейкъри в България нямат валиден лиценз от ДКХ. Това не ги прави лоши като предложения, а също така те не изключват българските играчи от възможността за регистрация.

Има сайтове за залози, които приемат български играчи, но нямат валиден лиценз от ДКХ. Родната комисия следи тези платформи и в повечето случаи достъпът до тях бива блокиран на територията на страната. Това се прави с цел на пазара да участват единствено лицензирани оператори. В крайна сметка, въпросните компании може да нямат лиценз у нас, но това не означава, че изобщо не разполагат с лиценз.

Повечето онлайн букмейкъри, на които ще попаднете, нямат издаден лиценз от България, в сравнение с лицензираните оператори у нас. Въпреки това, някои от тях приемат регистрации на българи, като имат възможността да разпространяват дейността си с лиценз от чужди държави. Например, има доста компании, които имат лиценз от Кюрасао или Малта, с който оперират на най-различни пазари. Този факт е много важен, понеже това означава, че въпросните оператори са регулирани, макар и да не е на родна земя.

Трудно дадена компания, която иска да пробие в хазартния бизнес, ще си позволи да разпространява своята дейност без никакъв лиценз. Тя трябва да разполага с поне един валиден лиценз, за да работи спокойно. Букмейкърите без никакъв лиценз не оцеляват дълго, тъй като колкото и добри да са предложенията им, те няма как да спечелят доверието на потребителите.


Можем ли да се регистрираме в тези сайтове?

Много залагащи, които са изправени пред възможността да създадат сметки в нелицензирани за страната си оператори, си задават този въпрос. Отговорът на него е положителен, като единственото условие е въпросният оператор да приема играчи от държавата, в която се намирате, в случая България. Много често обаче достъпът до тези платформи е блокиран и трябва да се търсят алтернативни начини за достъп.

Има онлайн букмейкъри за българи, които оперират с чужд лиценз и предоставят т.нар. мирър линкове за достъп. Те са огледални копия на оригиналните сайтове, като дават пълен достъп до акаунта и опциите за залози на потребителите си. Алтернативните работещи линкове са начин да се заобиколят рестрикциите и клиентите да получат достъп до своите сметки.

Въпреки всичко, ако решите да се регистрирате в сайт за залози без лиценз за България, трябва да знаете някои неща. На първо място, ако възникне проблем със сметката ви или с даден залог, не може да се оплачете на ДКХ, защото тя не регулира въпросния оператор. Ще може да отнесете проблема до комисията, която е издала лиценза на букмейкъра, чийто услуги ползвате. Другият недостатък е, че може да се наложи често да търсите mirror линкове за достъп, понеже родният регулатор следи и блокира достъпа до такива сайтове.


Трябва ли да избягваме сайтовете за залози без лиценз?

Въпрос на личен избор е да решите дали да се регистрирате при онлайн букмейкър, който няма лиценз за България. От една страна, липсата на лиценз от ДКХ е проблем, поради причините, които изброихме по-горе. От друга страна, компанията все пак има лиценз от друга държава, така че дейността ѝ се следи. Ако тя приема играчи от България, значи е подготвила и правила към всички потребители, с които те трябва да се съгласят. Препоръчваме ви да се запознаете с тях, за да свалите до минимум шанса за бъдещи проблеми.


FAQ

Защо има букмейкъри без лиценз?

Под тази фраза се имат предвид сайтовете за залагания, които нямат лиценз в България, но всъщност те разполагат с валидни лицензи от други държави.

Приемат ли се регистрации от България в нелицензираните сайтове за залози?

Да, има такива онлайн букмейкъри, които често изискват достъп през алтернативен или mirror линк.

Кои чужди лицензи на букмейкърите са с най-висока репутация?

За най-реномирани се считат лицензионните комисии на Великобритания, Швеция, Гибралтар, Малта и Кюрасао. Те са издали най-много лицензи.

Сравни букмейкъри
Свържете се с други играчи! Редовните читатели на Nostabet.com посещават сайта ни заради многото качествени спортни прогнози, които се качват непосредствено преди всяка важна среща. Друг плюс е, че тук вие ще попаднете на информация относно най-новите бонуси и промоции, достъпни за играчи от България. Вижте и списък са най-добрите сайтове за залози, които са лицензирани и където може да се регистрирате безпроблемно.
Поддръжка и връзка Екипът на Nostrabet.com е положил усилия да предостави всички важни контакти за връзка с екипа за поддръжка в ревютата за букмейкърите, поместени на сайта. Разбира се, ако предпочитате да се свържете директно с нас за съвет, оплакване или въпроси, винаги може да ни пратите имейл, на който ще отговорим бързо и професионално.
Рейтинги на букмейкъри Именно тук залагащите ще намерят откровени потребителски мнения за най-популярните букмейкъри в България. Освен това, самите вие може да споделите впечатленията си от сайтовете, на които сте залагали. Дайте обективен рейтинг за водещите букмейкъри, базиран на тяхната репутация и вашето лично мнение.