Боян Найденов за Бробет Лимитед

Valentin Tanev
0 коментара
БРОБЕТ Лимитед

Кой стои зад ефбет? Има ли връзка между братята Боян и Цветомир Найденови и Васил Божков? Разследванията срещу Божков засягат ли и Цеките? Не е трудно човек да се оплете в сложните връзки на българските хазартни босове. Ще се опитаме да внесем малко яснота по темата.

Посетете Ефбет


Какво е Бробет лимитед

Brobet Limited е компанията на Боян Найденов и Цветомир Найденов, чиято собственост е най-големият български сайт за залози ефбет. Фирмата е 100% на двамата братя (известни още като Цеките). Регистрирана е в Малта, където се води и централата ѝ.

Боян НайденовБоян Найденов разказва, че двамата с брат му са в хазартната сфера от 1990 г., когато помагали на баща си Стефан Найденов – Цеката (от него идва и прякорът им). По това време Стефан Найденов създава „Еврофутбол“. Първоначално тази първа частна букмейкърска компания е семеен бизнес, а после като съдружник се включва и Васил Божков.

През 2006 г. Цеките започват нов хазартен бизнес с онлайн залози. Там нямат съдружници, а по това време няма и желаещи, които да се присъединят към тях, тъй като онлайн платформите за хазарт все още са нови за България. Така и не се намират други ентусиасти, които да инвестират заедно с тях в това. Кандидатстват за лиценз в Малта (от тогава е и тамошната регистрация), тъй като в българския Закон за хазарта още няма въведена регулация за онлайн операторите. Лицензът е получен и не след дълго става факт първият у нас сайт за залози. Първоначално е Балканбет, а от 2011 е прекръстен на ефбет.

Към момента Бробет лимитед на Боян Найденов и Цветомир Найденов ръководи най-големия български сайт за залози efbet.com и едноименната верига казина ефбет, които наброяват близо 50 обекта в България. От 2017 г. фирмата има клон и в Румъния, където също функционират сайт за залози и 7 казина. През 2020 г. предстои старт на дейността и в Испания, Сърбия и Италия.


Верни ли са слуховете че има разследване срещу Стефан Найденов, Боян и Цветомир Найденови

Боян Найденов

„Разследвания има срещу няколко фирми, в които ние сме съдружници“ – пояснява Боян Найденов, – „но във всяка от тях нашите дялове са минимални, а мажоритарен собственик е Васил Божков. Счетоводството на всяка от тези фирми също е водено от счетоводители на Божков. Срещу нашата компания ефбет категорично не се води разследване.“ – подчертава Найденов.

Всъщност именно Цеките бяха първите, които подадоха сигнала за укриване на данъци от страна на „Националната лотария“ и „Еврофет“ – фирми на Васил Божков. Братя Найденови са засекли некоректни плащания към бюджета от тези компании за лотарийни игри. При положение, че законовия данък е 15%, компаниите на Черепа са внасяли едва около 7%. Държавната комисия по хазарта вече направи проверка и потвърди нарушенията.

Цеките подадоха този сигнал заедно с още един – за заплахи за убийство. Боян и Цветомир Найденови твърдят, че Васил Божков ги е заплашил с физическа саморазправа („ще ви ликвидирам“), ако откажат да го включат в онлайн бизнеса си efbet. Прокуратурата води разследване по случая.

Вход в Efbet

Видяно 128 пъти
Валентин Танев

Валентин Танев

Валентин Танев е един от спортните експерти в Нострабет. Умее да сравнява предлаганите фукнции, пазари и коефициенти. Занимава се с проучвания и изготвяне на задълбочени анализи за реномираните компании за залагания.
Публикуване

Няма мнения, бъдете първия коментирал!