Залози на футбол в сайта на Betfair

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара
Видове футболни залози в сайта на Betfair

Не е тайна, че футболът е най-популярният спорт в световен мащаб. Като изключим САЩ, където местният сокър е на по-малка почит от баскетбола и американския футбол, в другите страни футболът се радва на засилен интерес. Като най-предпочитан спорт, футболът е също така и най-залаган в букмейкърските сайтове. Една от водещите компании, която предлага залози на футбол у нас, е Betfair. Тя се отличава от всички останали, понеже има не един, а два футболни раздела. Единият е предназначен за обикновени залози на фиксирани коефициенти, но е наличен и раздел в Борсата за залози, където възможностите са доста по-различни.

Разгледайте Betfair футбол


Залози на футбол в Betfair Спорт

Още когато заредите сайта на компанията, на началната му страница ще видите доста футболни мачове, които предстоят. Освен това разполагате и с бутони за бърз достъп до някои първенства или пък до всички футболни мачове за деня. Ако обаче желаете да разгледате футболния раздел, разполагате с два варианта – избирате бутон Всички спортове от менюто и селектирате категория Футбол или избирате същата директно от лентата с наличните категории. Тъй като футболът е сред най-търсените спортове в сайта на британския букмейкър, той е поставен като основен раздел в навигацията на сайта.

Раздел Футбол в сайта на Бетфеър Спорт

След зареждането на раздела ще ви се покажат събитията, които в даден момент са на живо, а под тях ще видите и предстоящите мачове. Разполагате и с различни бутони, с които бързо може да разгледате определени събития. Обикновено сред наличните бутони са такива за преглед на събитията от топ първенствата на Европа, но и не само. Има и бутон, наречен Преглед на всичко. Чрез избирането му ще може да навигирате между всички налични футболни събития в сайта на Бетфеър.

Когато изберете да разгледате всички събития, ще ви се зареди нова страница, която разполага с меню, разположено отляво на екрана ви. Там ще намерите, подредени по азбучен ред, различните държави. Разликата в сайта на Betfair е, че няма да срещнете списък с Англия, България, Германия и т.н., а ще видите английски футбол, български футбол, германски футбол и прочие. Идеята е същата, като трябва само да си селектирате предпочитаната дестинация. След това ще ви се появи възможност за избор на състезание или избор между различните първенства и турнири от конкретната държава, за които има събития в сайта. Селектирате едно от тях и вече ще може да разгледате наличните събития. Системата ви показва начален час и дата за всяко събитие, както и ставките за краен изход от мача. Имате бутон, с който може да преминете към всички пазари. Хубавата вест е, че преди името на всяко събитие се показва дали то ще премине на живо, т.е. дали ще се предлага за залози в реално време.


Налични събития и пазари

Възможностите за залози на футбол в сайта на този букмейкър изобилстват. Ще може да давате своите прогнози за събития от целия футболен свят. Предлагат се опции за залози на всички топ първенства и турнири, но и редица други. Ето част от наличните първенства по държави, като започнем от някои популярни и включим други не чак толкова известни:

 • Англия – Висша лига, Чемпиъншип, Лига 1 и 2, ФА Къп;
 • Германия – Бундеслига 1 и 2, 3 лига на Германия, регионални лиги;
 • Испания – Ла Лига, Сегунда Дивизион, Купа на Краля;
 • УЕФА – Шампионска лига, Лига Европа, международни шампионати;
 • Египет – Премиър Лийг;
 • Индия – Goa Professional League, i-League, Супер лига;
 • ОАЕ – Gulf League;
 • Хондурас – Лига Nacional;

Това са само част от държавите, за които ще намерите първенства и събития, на които да залагате. Целта ни бе да ви представим различните възможности, от които да избирате своите залози. Betfair се е постарал да събере на едно място доста различни дестинации, така че избор няма да ви липсва.

Що се отнася до пазарите, които ще намерите за футболни мачове, отново има с какво да похвалим компанията. Дори за по-безизвестните първенства и събитията от тях тя предлага широк спектър от маркети. И тук налице са известни и не чак толкова известни пазари. Нека отново откроим някои от тях:

 • пазари за победител – Краен резултат, резултат за първо или второ полувреме, двоен шанс;
 • пазари за голове – Под/Над различни линии попадения в мача или за полувреме, двата тима да се разпишат, четен/нечетен брой попадения;
 • комбинирани пазари – залози за победител в мача и брой голове или пък победител и двата тима да се разпишат;
 • специални маркети – много възможности за залози на хендикап, корнери в мача, картони, точен резултат, индивидуални пазари за отбори и играчи;

Наличните опции наистина са много, а хубавото е, че ще намерите изобилието и при събития, които не са водещи в програмата. Много е важно да отчетем наличието на малката жълта икона срещу името на всеки вид пазар, която посочва, че ще може да използвате опцията Cash Out за конкретния маркет, ако заложите на него.


Футболни залози в Спортна Борса

Изглед от футболната секция в спортна борса на Betfair

Друга голяма разлика на Бетфеър спрямо останалите букмейкъри, които предлагат залози на футбол, се крие в борсата за залози. Ако достъпите този раздел в сайта, ще може да разгледате други опции за футболните предложения. Нужно е само да отворите категория Футбол от менюто в лявата част или през навигационната лента.

Ще ви се отвори нова страница, която има меню в лявата си част и показва събитията в централната. От менюто вляво може да изберете някое първенство, като по принцип се показват топ шампионатите. Има и бутон за преглед на всички футболни мачове, при избор на който ще ви се покажат различни държави. Избирате си желаната и ще може да прегледате наличните мачове за конкретните турнири и лиги. Събитията се показват в централната част на екрана.

Наличните мачове отново са подредени по дата и час, като идеята на залозите в спортната борса на Бетфеър е, че може да поставите залози ЗА и СРЕЩУ даден пазар. Затова и към всеки маркет ще виждате по 2 коефициента – един подкрепящ този пазар и друг, който е срещу него. Когато залагате за първия вариант, все едно поставяте обикновен залог събитието да се случи, но когато залагате на избор СРЕЩУ даден пазар, тогава залагате то да не се случи. В спортната борса потребителите предлагат коефициенти за различните маркети, като си има определени правила, които трябва да се спазват. Сайтът ви дава информация за всеки залог, като вие сами решавате дали да залагате за наличните пазари или да предлагате коефициенти за тях.

Наличните лиги и пазари за залог се припокриват с повечето от тези, които посочихме за обикновените залози на футбол. При залозите в борсата няма да може да се възползвате от чак толкова по-специални залози, но пък ще се насладите на всички основни видове маркети. За тях също се показва дали ще бъдат налични за затваряне чрез кеш аут.


Залози на живо на футбол

Важна част от футболните залози са и опциите за залози на живо. В сайта на Betfair те не са спестени, като ще бъде нужно да достъпите раздел На живо, за да разгледате мачовете. Те се показват в секция Футбол, като ще видите всички налични събития, подредени по първенство или турнир, а по-надолу се показват и предстоящите мачове, които също ще бъдат налични със залози в реално време. Избирате си някой мач и системата ще ви прехвърли към възможностите за залози на него.

Когато сте си избрали среща, в лявата част на екрана ще видите информация за нея, като участниците в мача и времето на двубоя. Под тази област се намира и платформата за проследяване на живо. Чрез нея ще се насладите на реално отразяване действията от мача, а освен това има и статистика на живо, която ви запознава с основните моменти от срещата. Имайте предвид, че подобно живо проследяване не се предлага на всички мачове, а само на определени. Лесно ще разпознаете тези, за които платформата е налична. Под нея също се показват най-интересните събития на живо и някои от предстоящите събития. Вдясно пък са разположени пазарите за футболни залози на живо.

Залози на живо на футбол от Betfair

Когато обърнете внимание на пазарите за футболни залози в реално време, ще установите, че те са много подобни на тези преди мач. Разликата е, че на живо коефициентите се менят динамично спрямо представянето на отборите в двубоя и резултата от него в конкретна минута. И при залозите на живо разполагате с информация дали ще може да затваряте евентуален залог на даден пазар, като това се установява чрез малката жълта икона срещу името на опцията за залог.

При футболните залози на живо в борсата нещата са подобни. Разбира се, събитията тук са доста по-малко, отколкото в раздел Спорт, но отново ще имате на разположение доста възможности. Идеята при залозите на живо в борсата е същата, както обяснихме за наличните опции преди началото на мачовете. И в борсата ще може да следите на живо определени събития, като и тук коефициентите се менят в реално време.


Мнението ни

Ще завършим с нашето мнение за футболните предложения от водещия бранд. Според нас те напълно си заслужават. Компанията разполага с богат арсенал от първенства и турнири, за които предлага опции за залог на своите потребители. Betfair се слави и със своята Cash Out функция, която е налична в сайта за спортни залози. Компанията е една от малкото, която показва кои пазари ще могат да бъдат затваряни. Към всичко това трябва да отчетем и високите коефициенти за футболни мачове, които също се срещат в сайта на британския букмейкър. Нека да не забравяме и бонусите, които са налични за футболни залози.

Цялата комбинация от изброените предимства превръщат Betfair в идеален избор за залози на футбол. А най-силното качество за компанията е, че предлага футболни залози не само като обикновен букмейкър, а и чрез своята борса за залози. Заслужава си да изберете Бетфеър, ако искате разнообразни опции за залози на футбол.

Видяно 5 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Напишете мнение

Няма мнения, бъдете първия коментирал!